Vogel-meiden bij de beste 10 in alle categorieën!

Goede start wedstrijdseizoen ritmisch gymnastes VogelVogel-meiden bij de beste 10 in alle categorieën!

Op zondag 25 januari werd de eerste districtswedstrijd, Regio Mid West, georganiseerd voor de A en B niveaus ritmische gymnastiek. De selectie van GV Vogel beleefde een goede start van het wedstrijdseizoen. Voor veel meiden ging de wekker al om zes uur. In alle vroegte reisden zij af naar Hoofddorp. De pre-junioren B mochten de wedstrijd starten. Dunya Wouda overtuigde opnieuw met haar beide oefeningen.

Net als op de twee vriendschappelijke toernooien, die aan het wedstrijdseizoen vooraf gingen, behaalde zij de eerste plaats met bal en hoepel. Dunya werd met een totaalscore van 14.816 pt. overtuigend districtskampioen in een klassement van 16 deelneemsters.

In de volgende categorie; junioren B, was de competitie extra groot. Maar liefst 26 gymnastes stredenmet bal en knotsen om de medailles. Voor Vogel ging dit heel goed. De volledige ploeg wist zich te classificeren in de top 10. Anisha Tersteeg pakte, vlak voor Brinn van Loenen, het zilver. Brinn nam de bronzen medaille mee naar huis. Kimberley de Boer verraste door hoge punten te scoren met haar mooie knotsoefening. Hierdoor behaalde zij een hele goede vierde plaats. Danique Pankow en Jodie van Doremalen behaalden respectievelijk de 9e en 10 plaats.

Na de middag was het de beurt aan Valerie Manche die uitkwam bij de Benjamins B. Zij zette een nette oefening zonder materiaal en een met bal neer en behaalde hiermee een knappe 3e plaats. Cassie Helmes debuteert dit jaar bij de senioren B. Haar oefeningen met lint en hoepel brachten haar vandaag op een 10e plek.

Aylina Haurissa en Nadine Hamoen komen dit seizoen uit in de categorie pre-junioren A. Een pittige categorie, waarin zij het ook moeten opnemen tegen een aantal zeer ervaren gymnastes. Aylina zette 2 keurige oefeningen neer waarmee ze een verrassende en verdiende 5e plek behaalde. Bij Nadine rolde de hoepel van de vloer. Desondanks behaalde zij een mooie 7e plaats.

Vrijwel alle gymnastes hadden vandaag nog last van kleine foutjes. Zij hebben nog twee weken om zich optimaal voor te bereiden op de eerste plaatsingswedstrijd van 8 februari in de sporthal te Lunetten.