Kom genieten van ritmische gymnastiek

Op zondag 22 maart vindt de tweede landelijke voorwedstrijd ritmisch gymnastiek op B-niveau plaats. De wedstrijd wordt georganiseerd door gymnastiekvereniging Vogel in de sportzaal “het Heem” in IJsselstein. Bezoekers zijn bij deze wedstrijd van harte welkom!

Goede resultaten

Vogel is trots op het feit dat zij deelneemsters heeft in elke categorie. Alle meiden trainen gemiddeld zo’n 6 tot 8 uur per week voor hun deelname aan de wedstrijden. Op de eerste plaatsingswedstrijd hebben de meiden al goede resultaten behaald.

Nederlands kampioenschap

Deze wedstrijd zal beslissen wie er naar de halve finale of finale gaan. De eerste 3 gymnasten van de pre-junioren, junioren en senioren mogen direct door naar de finale B-niveau. De overige deelneemsters, die zich plaatsen bij de eerste 10, strijden eerst nog in de halve finale voor een plek op het Nederlands Kampioenschap. Behalve een spannende wordt het zeker ook een leuke en sportieve wedstrijd.

Demonstratie Nationale junioren EK groep

U bent van harte welkom om te komen kijken naar de vele ritmische hoogstandjes en onze gymnasten aan te moedigen. De wedstrijd begint om 9.00 uur met de junioren en eindigt om 17.00 met de prijsuitreiking senioren. In de middag, rond 13.00 uur, zal de Nationale Junioren groep een demonstratie geven van de baloefening waarmee zij Nederland op het EK in Minsk gaat vertegenwoordigen.

Kennismaken met mooie sport

Vindt uw kind het leuk om te bewegen op muziek en (samen) te werken met verschillende materialen? Dan is dit de gelegenheid om in IJsselstein kennis te maken met deze mooie sport. Tijdens de wedstrijd ziet u gymnasten, van verschillende verenigingen uit heel Nederland, in actie met bal, hoepel, knotsen, lint of touw. Uiteraard in hele mooie pakjes die bij deze sport horen. Er geldt een toegangsprijs van 3,50 euro voor volwassenen, 2,50 euro voor kinderen tot 16 jaar. Onder de zes is de toegang gratis.