De gemeente Nieuwegein organiseert jaarlijks sportintro weken voor basisscholen. Tijdens deze weken kunnen kinderen kennismaken met diverse bekende of minder bekende sporten.

De ritmisch gymnastiek tak van Gymnastiekvereniging Vogel uit IJsselstein gaat in november drie middagen aan de slag met de Nieuwegeinse jeugd. Het doel is om leerlingen een aantal basistechnieken aan te leren zoals molentjes draaien met knotsen.

 

“Natuurlijk hopen we ook veel kinderen te interesseren voor deze mooie maar redelijk onbekende sport”, aldus Milanne Galekop, trainster bij de recreatie. Zij zal samen met Cassie Helmes de introductielessen verzorgen.

Bij ritmisch gymnastiek beweeg je op muziek en werk je met materialen. Bijvoorbeeld met een bal, knotsen, een hoepel, lint of touw. Je doet oefeningen op de vloer in je eentje, als duo of in een groep. Als je lenig genoeg bent kun je ook aan wedstrijden op landelijk niveau deelnemen.

Lijkt het je leuk om zelf ook een proefles ritmisch gym te volgen? Kom dan zeker langs bij de recreatie les op maandag van 17.00-18.00 uur of vrijdagmiddag 16:30 tot 17:30 uur in Sporthal Zenderpark.