Valerie Manche pakte, op de eerste Districtswedstrijd ritmisch gymnastiek van dit seizoen, direct een gouden medaille. Met veel flair zette zij een oefening zonder materiaal en een oefening met hoepel neer. In de categorie pre-junioren B niveau behaalde zij hiermee de hoogste score.

Ook de andere meiden uit de Vogel B-selectie kwamen op zaterdag 28 januari voor het eerst dit seizoen op de wedstrijdvloer. Zij hebben onder leiding van hun nieuwe trainster, Marieke van Schaik, allemaal vier nieuwe eigen oefeningen aangeleerd, die in de smaak vielen bij de jury.

Bij de junioren B waren de zenuwen nog niet helemaal onder controle. Dit kostte vooral Nadine Hamoen en Kimberley de Boer veel punten. Aylina Haurissa en Dunya Wouda debuteerden beiden knap in de categorie junioren. Dunya deed dit sterk door de vijfde plaats in te nemen, direct achter Vera die 4e werd. Vera Lasche liet vooral een prachtige baloefening zien, waarmee zij hoge ogen scoorde bij de jury.

Anisha Tersteeg en Jodie van Doremalen, dit jaar voor het eerst bij de senioren, wisten met hoepel en lint, al goede aansluiting te vinden in het ervaren deelnemersveld. Anisha werd 4e en Jodie 5e. Ze kwamen hiermee direct na het podium dat volledig werd gedomineerd door gymnasten van organiserende vereniging Pax.

Tijdens de Districtswedstrijd C niveau, op 14 januari, kwamen naast Naomi en Nila, ook twee nieuwe talenten voor Vogel uit bij de benjamins; Amber en Quincy. Bij de junioren pakte Raina Zwaag een knappe 3e plaats. De senioren; Lisa, Nynke, Sarena en Joia, lieten voor het eerst hun oefeningen met lint en knotsen zien en kwamen met Danique en Danielle, ook nog uit in duo’s. Sarena deed het bij de senioren het beste en werd 4e. Volgende week op 4 februari komt de c-lijn weer in actie.

Volg de website of facebookpagina van GV Vogel voor meer wedstrijdverslagen en foto’s.