Soepel, vlot, technisch perfect en met veel plezier. Zo voer je als turnster op de toestellen je oefeningen uit. Je traint om steeds leniger en soepeler te worden. Die souplesse en dat plezier in turnen kun je krijgen als je lid wordt van een gymnastiekvereniging. 

Ieder meisje kan meedoen aan turnen. Je hoeft nog geen ster te zijn op de brug-ongelijk of op de evenwichtsbalk, al kan je dat wel worden. Er zijn bij GV Vogel diverse recreatiegroepen maar je kunt ook uitgenodigd worden voor de selectiegroep. Er zijn verschillende niveaus en hoe langer je turnt hoe hoger je kunt komen. Elk seizoen wordt afgesloten met de clubkampioenschappen, maar er zijn ook diverse wedstrijden op regionaal niveau. Voor de selectieleden zijn er naast regionale wedstrijden ook districtskampioenschappen en landelijke wedstrijden.

Springen 

Iedereen heeft op straat wel eens over een paaltje gesprongen. Maar op de gymnastiekclub merk je pas hoe heerlijk het is om echt te kunnen zweven over een groot springtoestel en hoe veel gemakkelijker dat gaat met een goede aanloop en goede aanwijzingen. Een sprong is een snelle krachtexplosie: na een aanloop en krachtige afzet spring je in enkele seconden over het toestel. Het valt niet mee om daarna perfect tot stilstand te komen!

Brug ongelijk 

Met brugoefeningen merk je hoe belangrijk het is om je armspieren goed te ontwikkelen. Je stemt je bewegingen goed op elkaar af. Dat eist coördinatie van je bewegingen. Je wisselt oefeningen voortdurend af met zwaaien, hangen en steunen. Beheersen van je beenspieren leer je tegelijkertijd, want het is de bedoeling dat die mooi gestrekt meezwaaien. 

Evenwichtsbalk

Het werken op de evenwichtsbalk is een kwestie van de juiste bewegingstechniek. De oefeningen leer je eerst allemaal op de grond net zo lang tot je ze goed beheerst. Natuurlijk is het veel moeilijker om de oefeningen toe te passen op de smalle evenwichtsbalk. Veel oefenen zorgt dat je de juiste lichaamsspanning krijgt om op 10 cm breed bijvoorbeeld een handstand te maken. 

Vrije oefening 

Bij de vrije oefening werk je op een langemat of een vloer van 12 bij 12 meter. De muziek is erg belangrijk en die is één geheel met je oefening. Je bouwt een vrije oefening op naar eigen kunnen, precies zoals die bij jou past. Je beweegt afwisselend snel en langzaam, springt hoog en ver, maakt salto's. Acrobatische oefeningen wissel je af met dansachtige gymnastiek. Al doende merk je wat je eigen specialiteit is.

Voor wie? 

Alle meisjes vanaf 6 jaar kunnen bij ons turnen, op recreatief niveau of zelfs in de selectie waar je meedoet aan wedstrijden! Zien we je snel bij een van onze lessen?

In het lesrooster onder trainingsschema vind je locaties en tijden. Wil je een keer een proefles meedoen? Dat kan! Vul dan dit formulier in.